خرید کتاب درسی فارسی نهم 1403_1404
فهرست کتاب درسی فارسی نهم چاپ 1403
تحلیل کامل محتوای کتاب درسی پایه فارسی نهم
آموزش کتاب فارسی نهم به رشد و شکوفایی زبان و ادب فارسی و پرورش شایستگیها در نسل نوجوان و جوانان یاری میرساند
رویکرد خاص برنامه فارسی آموزی، رویکرد مهارتی است: یعنی برآموزش و تقویت مهارتهای زبانی و فرازبانی تأکید دارد و ادامۀ منطقی کتابهای فارسی دوره ابتدایی و پایههای هفتم و هشتم است به همین روی لازم است همکاران گرامی از ساختار و محتوای کتابهای پیشین آگاهی داشته باشند.
رویکرد آموزشی کتاب، رویکرد فعالیت بنیاد و مشارکتی است: بنابراین طراحی و به کارگیری شیوههای آموزشی متنوع و روشهای همیاری و گفت و گو توصیه میشود.
حضور فعال دانش آموزان: در فرایند یاددهی- یادگیری کلاس را سرزنده، بانشاط و آموزش را پویاتر میسازد و به یادگیری ژرفای بیشتری میبخشد.
پرهیز از مطالب اضافی در آموزش: در آموزش از بیان مطالب اضافی که به انباشت دانش و فرسایش ذهنی دانش آموزان منجر میشود پرهیز گردد این موضوع به ویژه در دانش زبانی و ادبی به طور جدی رعایت گردد مباحث دستوری ادبی و زبانی در سالهای آینده با گستردگی بیشتری بیان خواهد شد؛ بنابراین به همین اندازه و محدوده کتاب باید بسنده کرد. دانش زبانی و ادبی برگرفته از متن درس است و پیوستگی زیادی با محتوای درس دارد آموزش این نکات به درک و فهم بهتر متن کمک میکند بنابراین متن محوری در این بخش از اصول مورد تأکید است.
روانخوانیها شعرخوانیها و حکایات: با هدف پرورش مهارتهای خوانداری ایجاد نشاط و طراوت ذهنی آشنایی با متون مختلف و مهمتر از همه، پرورش فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی در ساختار فارسی گنجانده شده اند. در پایان همه روانخوانیها بخش «فرصتی برای اندیشیدن» با دو پرسش تدوین شده است. این پرسشها برای تقویت سواد خواندن، توانایی درک و فهم پرورش روحیه نقد و تحلیل متون تنظیم گردیده است.
خودارزیابی: در بخش «خودارزیابی» سه پرسش آمده است؛ نقطه چین به معنای باز بودن دامنه پرسشگری است. تقویت توانایی فهم و درک متن یکی از برجستهترین اهداف آموزشی این بخش است. ایجاد فرصت برای تأمل در لایه های محتوا و همفکری گروه های دانش آموزی به پرورش قدرت معناسازی ذهن زبان آموزان کمک میکند فعالیتهای بخش گفتوگو مربوط به قلمرو مهارتهای گفتاری زبان است از نوشتن پاسخ در این بخش خودداری گردد تا فرصت پرورش سخن گفتن و تقویت فن بیان فراهم آید و فرهنگ هماندیشی و گفتمان سازنده و روحیه تقدپذیری نهادینه شود.
فصل ادبیات بومی با درسهای آزاد: فرصت بسیار مناسب برای توجه به اصل پانزدهم قانون اساسی و تحقق آن است تا با مشارکت دانش آموزان عزیز و راهنمایی دبیران گرامی از گنجینههای فرهنگ سرزمینی و ادبیات زبان مادری در غنی سازی کتاب درسی بهره برداری شود. برای تولید محتوای این درسها پیشنهاد میگردد به موضوع های متناسب با عنوان فصل در قلمرو فرهنگ ادبیات بومی آداب و شنن محلی نیازهای ویژه نوجوانان و جوانان و دیگر ناگفته های کتاب پرداخته شود. فرصتها و فعالیتهای نوشتاری به گونه ای طراحی و سازماندهی شدهاند تا یادگیری و تثبیت آموخته ها و کاربرد صحیح آنها به درستی محقق شود.
فعالیتهای نوشتاری: تمرینی برای درستنویسی و تقویت سواد ادراکی محتوای کتاب فارسی است. فعالیتهای نوشتاری باید در دفتر پاسخ داده شوند نوشتن پاسخ برخی از فعالیتهای نوشتاری در کلاس به صورت گروهی به پرورش تفکر جمعی دانش آموزان کمک میکند و روحیه مشورتپذیری و هماندیشی را شکوفا میسازد.
درس نگارش و انشا: که در پرورش ذهن خلاقیت و تقویت توان نویسندگی بسیار مؤثر است؛ از مهرماه سال ۱۳۹۳ در قالب کتابی جداگانه، طراحی شده است؛ به همین سبب فعالیتهایی که ماهیت نگارشی دارند؛ در این کتاب دیده نمیشوند. همه عناصر ساختاری و محتوایی کتاب فارسی بر بنیان اصول علم برنامه ریزی درسی، به صورت یکپارچه و درهم تنیده سازماندهی شده است، از این رو، آموزش این کتاب میباید به یک دبیر واگذار گردد و برنامه ریزان محترم آموزشی مدارس لازم است به این اصل، پایبند باشند و از تفکیک ساعات آموزشی و مواد درسی (فارسی) (املا) و تقسیم آن میان چند دبیر، جداً خودداری کنند.
صادقیه بزرگراه محمد علی جناح خیابان طاهریان
شماره تلفن ثابت: 02166417209، 02166417622
فروشگاه اینترنتی طب گستران