کتاب فیزیولوژی ورزشی پایه: چشم اندازهای بالینی و آزمایشگاهی نوشته موران اس سگیو و مایکل اس سگیو، در سال 2020 منتشر شده است.
موران اس سگیو دانشیار فیزیولوژی ورزشی بالینی و مدیر گروه فیزیولوژی ورزشی بالینی دانشگاه کارولینای شمالی ایالات متحده و مایکل اس سگیو استاد فیزیولوژی ورزشی و عضو انستیتوی وینگیت اسرائیل است. این نویسندگان بر اساس سالها تجربه علمی، تحقیقاتی و کار در مراکز توانبخشی اقدام به نگارش کتاب مذکور داشته اند.
فیزیولوژی ورزشی پایه
فیزیولوژی ورزشی پایه
کتاب فیزیولوژی ورزشی پایه: چشم اندازهای بالینی و آزمایشگاهی در قالب 13 فصل به رشته تحریر در آمده که به ترتیب، موارد زیر مطرح و به بحث کشیده شده است:
فصل اول با عنوان “مقدمه ای بر فیزیولوژی ورزشی” یک نمای کلی از طیف گسترده سازگاریهای حاد و طولانی مدت نسبت به فعالیتهای مختلف ورزشی ارائه میدهد و در آن بحثی از دستورالعملهای آزمایشگاهی نیست.
فصل دوم با عنوان “متابولیسم” به بررسی جنبههای مختلف متابولیسم اعم از کالری سنجی، برآورد هزینه انرژی، تغییرات هورمونی حین فعالیت ورزشی، چاقی و ترکیب بدن و ارتباط آن با میزان متابولیسم پرداخته شده است.
فصل سوم با عنوان “مصرف اکسیژن و عملکردهای بی هوازی” به پیش بینی مقدار مصرف اکسیژن، آستانه بی هوازی، اندازهگیری توان هوازی و توان بی هوازی پرداخته است.
فصل چهارم عملکرد ریوی را در حالت استراحت و حین انجام فعالیت ورزشی مورد بررسی قرار داده و شما را با مفاهیم سیستم ریوی از جمله حجمها و ظرفیتهای ریوی آشنا خواهد کرد و از تغییرات آنها حین فعالیت ورزشی آگاهی پیدا میکنید.
در فصل پنجم به پاسخهای فشار خون در حالت استراحت و حین فعالیت ورزشی میپردازد. فشار خون یک نشانه فیزیولوژیک مهم برای اندازهگیری و پایش در طول زمان است.
فصل ششم که شامل مروری بر عملکرد قلبی عروقی در حالت استراحت و حین اجرای فعالیت ورزشی است، به بررسی نحوه انتقال مواد مغذی و اکسیژن در خون و مفاهیم این سیستم یعنی برون ده قلب، ضربان قلب و حجم ضربه ای و تغییرات آنها حین فعالیت ورزشی میپردازد.
در فصل هفتم ورزش در دوران سالمندی را به نقد میکشد و از سالمندی به عنوان یک بخش مهم از دوران زندگی و تأثیر آن بر عملکرد جسمانی بدن یاد میشود.
فصل هشتم شامل مروری بر ساختمان عضلات اسکلتی و اثر تمرینات ورزشی بر عملکرد این سیستم است. همچنین به معرفی تارهای عضلانی و ارتباط آنها با فعالیتهای ورزشی پرداخته شده است.
فصل نهم به بحث تنظیم حرارت بدن حین فعالیت ورزشی در محیطهای بالینی و ورزشی میپردازد. مکانیسمهای تنظیم کننده دمای بدن در طول استراحت و هنگام اجرای فعالیتهای ورزشی هم در محیط سرد و هم در محیط گرم از دیگر مباحث این فصل است.
فصل دهم با عنوان “سیستم ایمنی” ابتدا به معرفی سیستم ایمنی و قسمتهای مختلف سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی پرداخته و در ادامه نقش فعالیت ورزشی بر عملکرد این سیستم مورد بحث قرار گرفته است.
فصل یازدهم تأثیر محیطهای بیگانه و نامانوس بر فیزیولوژی بدن را مورد بررسی قرار داده و شرایط فیزیولوژیکی که کوهنوردان، غواصان و فضانوردان در آن به سر میبرند را توضیح داده است.
فصل دوازدهم به پدیده نوظهور اپی ژنتیک فعالیت ورزشی پرداخته و تغییرات اپی ژنتیکی ناشی از تمرینات ورزشی در ژنوم سلولها را بررسی میکند.
و در نهایت در فصل سیزدهم تجهیزات ورزشی مناسب برای تعیین قدرت، عملکرد قلبی- تنفسی و هزینه انرژی را معرفی و فرمولهای مناسب برای برآورد هزینه انرژی روی تجهیزات مختلف ورزشی را ارائه میکند.
1 مقدمه ای بر فیزیولوژی ورزشی
تالیف: مایکل اس سگیو, موران اس.سگیو
مترجم: امین مولائی, دکتر مهرزاد مقدسی, سحر عبداالهی, سمیه رشید فر
صادقیه بزرگراه محمد علی جناح خیابان طاهریان
شماره تلفن ثابت: 02166417209، 02166417622
فروشگاه اینترنتی طب گستران